"Friss" bazsalikomos-tejszínes csirke masnitésztával
sponsored links
Eddig nem is tudtam, hogy milyen finom is a bazsalikom. Bár az illatából is lehetett sejteni, na de kóstoláskor... :) Azért friss, mert mielõtt az ételbe tettem volna, akkor szedtem le a kis ládából. És azért idézõjeles, mert hát csak belefõtt az ételbe. :) De még így is sokkal jobban érzik az íze, mint szegény szárított, tasakos (bolti) változaté. Bár az Erõs Pista is elég intenzív ízt adott a csirkének, pedig alig tettem bele. :)
Elkészítése
A csirkemellet felkockázom, majd fûszerezem sóval, borssal, csípõs paprikakrémmel és zúzott fokhagymával. Kevés lisztet szórok rá, és összekeverem.
Margarinon fehéredésig pirítom a csirkekockákat, majd öntök alá valamennyi vizet. (Ha nagyon elfõné, késõbb pótolhatjuk egy picivel.)
Amikor a csirke félig puha, belecsipkedem a friss bazsalikomleveleket.
Majd amikor szinte teljesen megpuhult, aláöntöm a tejszínt és még néhány percig forralom.
Fõtt tésztával tálalom.
Hozzávalók: ...